Ostoskorisi
Close Alternative Icon

Kivikoru tilaustyönä

Muina-koru omasta kivestä

Haluatko korun itse löytämästäsi kivestä?

Valmistan monenlaisia kivikoruja tilaustyönä. Minulle voit tuoda tai postittaa vanhan kivikorusi, valmiiksi hiotun kiven tai raakakiven. Monenlainen kivi sopii koruun. Kiveä valittaessa on huomioitava muutama asia, kuten kiven kovuus, koko, rakenne ja väri.

Muina kivisormus

Kovuus

Sormukseen on hyvä valita kova kivi, kuten graniitti tai kvartsi. Muihin koruihin, kuten kaulakoruun, voi valita hyvin pehmeämmänkin kiven, sillä se ei joudu samanlaiseen rasitukseen. Kiven kovuutta voi testata raaputtamalla kiven pintaa hiukan esimerkiksi terävällä piikillä. Jos pintaan tulee helposti naarmua, se on luultavasti pehmeä kivi.

Muina kiven valinta luonnonkivi

Koko

Sopivin kiven koko on noin 2-5 cm. Kun kiveä leikataan, sisältä saattaa paljastua mitä vain, siksi on hyvä, että kivi on hiukan isompi. Maksimissaan kiven koko voi olla noin nyrkin kokoinen. Jos olet kuitenkin löytänyt täydellisen kiven, joka ei vastaa tätä kuvausta, se ei haittaa. Jokainen kivi on aina erilainen.

Rakenne

Jos kivessä on selkeästi nähtävillä kiiltäviä paloja, ne tulevat lähtemään irti hiontavaiheessa. Joissain "tavallisissa" kivissä eli esimerkiksi hiekkatieltä löydetyissä maasälpäkivissä saattaa olla myös nähtävillä sekoitus erilaisia pilkkuja, hiukan valkoista kvartsia, hiukan mustaa ja hiukan punaista. Tällaista kiveä leikatessa kivi usein murenee. Kivet eivät ole helppoja tunnistaa eikä arvioida. Parhaiten kiven soveltuvuuden näkee hiottaessa.

Väri

Rantavedessä kivi saattaa näyttää kauniin punaiselta, mutta kuivuttuaan tylsän haalealta. Laita kivi veteen. Se antaa viitteitä siitä, miltä kivi näyttää hionnan jälkeen.

Tilaustyönä tehdyn korun hinta vaihelee. Lähtöhinta Muina-sormukselle on 189 €, mikä sisältää kivien arvioinnin ja korun suunnittelun yhdessä. Korun valmistus kestää noin 2-3 viikkoa.

Muina kaulakoru stone necklace

Custom Muina Sormus omasta kivestä

Esimerkkihinnoittelu Muina-sormuksesta:

Custom Muina Sormus 189€

Sisäpinnan tasaus 30€ (tekee sormuksesta mukavamman käyttää arkikäytössä sekä mahdollistaa kaiverruksen teon)

Kaiverrus 49€

Yhteensä 268€

Jos olet kiinnostunut Custom Muinasta, laita sähköpostia hello@vuolascirculardesign.fi tai tule käymään Hakaniemen kauppahallin Jewellery Design Studiossa.

Quartz ring

Muina Custom Necklace

Muina Gold Ring
Muina Sormus kierrätyskullasta.