Ostoskorisi
Close Alternative Icon
Tutustu uuteen Tunturi-mallistoon

Kivikoru tilaustyönä

Muina-koru omasta kivestä

Haluatko korun itse löytämästäsi kivestä? Jokaisella kivellä on tarinansa. Ehkä kivi on löydetty lomamatkalta, vaellusreissulta tai paikasta, jossa sinua on kosittu? Ehkä haluat antaa kaasoillesi korut, joissa on samaa kiveä kuin vihkisormuksessasi? Ehkä haluat ikuistaa rakkaan mökkipaikan tai kotikaupunkisi koruun? Kaikkia tällaisia tarinoita olen kuullut ja saanut ikuistaa tärkeät hetket ja ajatukset koruun.

Valmistan monenlaisia kivikoruja tilaustyönä. Minulle voit tuoda tai postittaa vanhan kivikorusi, valmiiksi hiotun kiven tai raakakiven. Hion kaikki kivet pyöröhiontamenetelmällä ja istutan kiven kehykseen, joka valmistetaan kiven koon mukaan. Tältä sivulta ja Instagram-sivulta löytyy kuvia malleista, joita voin toteuttaa. Teen tällä hetkellä ainoastaan hopeakoruja. Poikkeuksena Muina-sormus, jonka saa tilauksesta myös 18k kierrätetystä keltakullasta. Voit lähettää minulle sähköpostilla kuvan kivestä ja voin nopeasti arvioida, voiko kivestä valmistaa korun.

Ystävyyssormukset yhteisellä kaiverruksella

Kiven valinta

Monenlainen kivi sopii koruun. Kiveä valittaessa on huomioitava muutama asia, kuten kiven kovuus, koko, rakenne ja väri.

Kovuus

Sormukseen on hyvä valita kova kivi, kuten graniitti tai kvartsi. Muihin koruihin, kuten kaulakoruun, voi valita hyvin pehmeämmänkin kiven, sillä se ei joudu samanlaiseen rasitukseen. Kiven kovuutta voi testata raaputtamalla kiven pintaa hiukan esimerkiksi terävällä piikillä. Jos pintaan tulee helposti naarmua, se on luultavasti pehmeä kivi.

Koko

Sopivin kiven koko on noin 2-5 cm. Kun kiveä leikataan, sisältä saattaa paljastua mitä vain, siksi on hyvä, että kivi on hiukan isompi. Maksimissaan kiven koko voi olla noin nyrkin kokoinen. Jos olet kuitenkin löytänyt täydellisen kiven, joka ei vastaa tätä kuvausta, se ei haittaa. Jokainen kivi on aina erilainen. Kivi hiotaan haluttuun muotoon, joka on useimmiten pyöreä tai ovaali. Pienin kivi, jonka voin hioa on noin 4 mm halkaisijaltaan.

Rakenne

Jos kivessä on selkeästi nähtävillä kiiltäviä paloja, ne tulevat lähtemään irti hiontavaiheessa. Joissain "tavallisissa" kivissä eli esimerkiksi hiekkatieltä löydetyissä maasälpäkivissä saattaa olla myös nähtävillä sekoitus erilaisia pilkkuja, hiukan valkoista kvartsia, hiukan mustaa ja hiukan punaista. Tällaista kiveä leikatessa kivi usein murenee. Kivet eivät ole helppoja tunnistaa eikä arvioida. Parhaiten kiven soveltuvuuden näkee hiottaessa.

Väri

Rantavedessä kivi saattaa näyttää kauniin punaiselta, mutta kuivuttuaan tylsän haalealta. Laita kivi veteen. Se antaa viitteitä siitä, miltä kivi näyttää hionnan jälkeen.

Muutama rantakivi Helsingin Vuosaaresta

Hinnoittelu ja toimitusaika

Tilaustyönä tehdyn korun hinta vaihelee. Lähtöhinta Muina-sormukselle on 189 €, mikä sisältää kivien arvioinnin ja korun suunnittelun yhdessä. Korun valmistus kestää noin 2-4 viikkoa.

Esimerkkihinnoittelu Muina-sormuksesta:

Custom Muina Sormus 189€

Kaiverrus 49€

Yhteensä 268€

Jos olet kiinnostunut Custom Muinasta, laita sähköpostia hello@vuolascirculardesign.fi.

Muina-sormus kierrätyskullastaMuina Gold Ring